Cum taiati blaturile de tort

Asezati blatul de tort pe o suprafata de lucru rece

Tineti o rigla pe langa blat pentru a-i masura inaltimea si notati mijlocul. Daca blatul nu e egal pe toate parole, incercati sa gasiti o medie.

Marcati mijlocul cu o scobitoare

Folosind scobitori, marcati mijlocul blatului la 4-6 intervale egale de jur-imprejur. Scobitorile va vor ghida cand veti taia blatul in doua parti egale.

Impartiti blatul

Folosind un cutit lung zimtat si printr-o miscare ca de fierastrau, taiati blatul pe orizontala pentru a obtine doua blaturi. (Nu va faceti griji daca nu sunt egale; pot fi mascate cu umplutura sau cu glazura.) 

Asezati blaturile pe hartie pergament

Intindeti o folie mare de hartie pergament pe planseta. Ridicati primul blat si asezati-l pe hartia pergament.

Impartiti al doilea blat

Daca taiati fiecare blat inca in doua, urmati pasii de mai sus pentru a obtine patru blaturi egale si asezati-le pe o alta hartie pergament.

Verificati blaturile

Uitati-va la blaturi si decideti ordinea in care le veti aseza. E de preferat sa le puneti pe cele inegale la mijlocul tortului si sa pastrati unul neted pentru partea de sus.