Cum taiati un tort dens

Scoateti tortul

Torturile dense, cum sunt torturile de branza sau de ciocolata, se coc adesea in tavi cu fundul detasabil pentru a putea fi scoase usor. Treceti un cutit subtire de-a lungul marginilor interioare ale tavii pentru a desprinde tortul. Eliberati si ridicati peretii tavii.

Incalziti cutitul

Un cutit fierbinte ajuta la taierea curata a unui tort dens. Sa aveti pregatit un vas inalt sau un pahar plin cu apa foarte fierbinte si un cutit lung, ascutit. Introduceti cutitul in apa fierbinte si lasati-l sa stea cateva secunde pentru a i se incalzi lama.

Uscati cutitul

Tinand partea ascutita in partea opusa mainii, stergeti lama cutitului cu un prosop de bucatarie sau cu un prosop de hartie.

Taiati tortul

Folosind cutitul uscat, cald, marcati partea de deasupra tortului pentru a indica unde vreti sa taiati. Apoi, taiati tortul de-a lungul semnelor, inmuind cutitul in apa fierbinte si stergandu-l dupa fiecare taiere.