Cum umpleti si glazurati un tort cu patru blaturi

Ungeti blaturile cu sirop

Pregatiti crema de umplut si glazura pentru tortul dumneavoastra. Folosind o pensula de bucatarie, ungeti fiecare blat cu un sirop simplu, uneori cu aroma, conform retetei dumneavoastra. Transferati blatul pe un stativ de tort sau pe o farfurie.

Umpleti blaturile

Strecurati 4 hartii pergament sub marginile blaturilor. Puneti o treime din crema pe primul
blat si cu ajutorul unei spatule intindeti uniform pana la margine. Repetati cu blaturile si crema ramase.

Intindeti si pe lateral

Folosind o spatula curata, puneti un strat subtire de glazura deasupra pe parole laterale ale tortului pentru a lipi firimiturile si a crea o suprafata uniforma.

Mai puneti glazura pe tort

Curatati spatula pentru a indeparta firimiturile ramase, apoi folositi-o pentru aranja glazura ramasa deasupra tortului.

Intindeti glazura deasupra tortului

Intindeti glazura uniform, cu miscari largi, deasupra tortului. Stergeti spatula frecvent de marginea bolului pentru a indeparta excesul.

Intindeti glazura pe margini

Aplicati glazura ramasa in cantitati mici pe partile laterale ale tortului, intorcand stativul sau farfuria dupa nevoie, pentru a intinde uniform. La final, mai treceti o data peste partea de sus pentru a va asigura ca este neted.