Mod de preparare

Prepara aluatul de focaccia conform retetei de aici, intinde-l si aseaza-l intr-o tava unsa cu ulei de masline.

Lasa aluatul 25 de minute intr-un loc cald sa creasca, apoi presara-l cu sare si piper, dupa gust. Unge-l cu ulei de masline. Spala rosiile si taiele rondele cu un cutit ascutit.

Aranjeaza rondelele de rosii pe suprafata aluatului, lasand intre ele o distanta de 1 cm si presara-le cu oregano si un praf de sare. Coace 20 de minute la 230 grade C, apoi scoate focaccia din cuptor si las-o sa se racoreasca.

Taie focaccia bucati si serveste-o la gustarea de dupa-amiaza.

Ingrediente

500 g faina alba
25 g drojdie de bere
50 g unt sau ulei extravirgin de masline
sare

Pentru topping:

2 rosii
4 linguri ulei extravirgin de masline
1 lingurinta oregano
sare
piper

Detalii reteta

Gata in 40 minute
Complexitate redusa

Calorii pentru reteta Focaccia

  • 105
    kcal/100gr
    Drojdie
  • 819
    kcal/100ml
    Ulei de masline
  • 0
    kcal/100ml
    Apa
  • 364
    kcal/100gr
    Faina
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 18
    kcal/100gr
    Rosii

Pareri despre reteta Focaccia

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Focaccia

focaccia italia rosii oregano