Mod de preparare

Drojdia se inmoaie in 5-6 linguri apa calduta si se pune deoparte.
Separat, intr-un alt vas se pune untul, zaharul si sarea. Peste ele se toarna laptele fierbinte. Se amesteca energic cu telul pana se topesc toate.

Apoi se lasa sa se raceasca pana cand ajunge caldut si atunci se toarna peste el drojdia dizolvata, ouale batute usor si esenta de vanilie. Omogenizam totul si apoi se adauga treptat faina.Dupa ce ati incorporat toata faina veti obtine un aluat elastic si lipicios.Vasul cu aluat se acopera cu un prosop curat sau folie de plastic si se lasa la dospit timp de 1 ora intr-un loc cald, sau pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce a stat la dospit, aluatul se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina din abundenta. Si fiindca aluatul este foarte moale si lipicios se framanta putin, incorporand faina presarata, insa nu prea mult, ci doar pana poate fi manevrat. Coca trebuie sa fie elastica si moale in interior.

Se intinde cu ajutorul palmelor, nu cu sucitorul. Grosimea foii de aluat trebuie sa aiba aprox. 1,5 cm grosime. Cu ajutorul unei forme de decupat de prajituri sau cu un pahar cu gura larga se decupeaza gogosile.Daca doriti sa le faceti si cerculetul din interior eu am realizat acest lucru cu ajutorul unui dop de plastic.

Gogoselele se prajesc in ulei incins sau se coc in cuptor la foc mediu pentru 10-15 minute.
Cand sunt calde inca se dau prin to felul de glazuri. Totul e la alegere.
Intre timp se prepara glazurile.
Glazura de ciocolata: se topeste ciocolata, apoi se adauga putina smantana pentru frisca sa se mai inmoaie.
Glazura de caramel: Se procedeaza la fel ca la cea de ciocolata, se topesc caramelele si se omogenizeaza cu putina smantana pentru frisca.
Glazura de zahar:Peste zaharul pudra se toarna putina apa fierbinte, cateva picaturi esenta de vanilie si cativa fulgi de unt. Totul se omogenizeaza cu un tel. Consistenta acestei glazuri trebuie sa fie ca cea a mierii grose de albine.

Gogosile se scufunda cu o fata in glazura si apoi se presara bombonele, fulgi de cocos, alune, nuci, in functie de preferinta.

Ingrediente

Aluat:

600 gr faina
360 ml lapte
75 gr unt
2 pachetele drojdie uscata
1 lingura esenta de vanilie
4 linguri zahar
2 ligurite sare
2 oua

Glazura:

ciocolata
caramele cu lapte
smantana pentru frisca
zahar pudra

Topping:

alune/nuci tocate
fulgi cocos
bombonele colorate

Detalii reteta

Gata in 60 minute
Complexitate medie

Album foto pentru reteta Gogosi americane

Gogosi americane 2 Gogosi americane 3 Gogosi americane 4 Gogosi americane 5

Calorii pentru reteta Gogosi americane

  • 209
    kcal/100ml
    Frisca
  • 143
    kcal/100gr
    Oua
  • 237
    kcal/100ml
    Esenta de vanilie
  • 598
    kcal/100gr
    Ciocolata
  • 105
    kcal/100gr
    Drojdie
  • 387
    kcal/100gr
    Zahar
  • 364
    kcal/100gr
    Faina
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 567
    kcal/100gr
    Alune
  • 655
    kcal/100gr
    Nuci
  • 354
    kcal/100gr
    Cocos
  • 520
    kcal/100gr
    Unt
  • 135
    kcal/100gr
    Smantana
  • 44
    kcal/100ml
    Lapte

Pareri despre reteta Gogosi americane

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Gogosi americane

gogosi america glazura bombonele doughnuts