Mod de preparare

Puneti ingredinetele de aluat in masina de paine si programati pe programul de framantat si dospit. Lasati inca 1 ora aluatul in masina dupa ce programul s-a incheiat.
Daca nu aveti masina, dizolvati drojdia si zaharul in apa. Adaugati peste restul ingredientelor si framantati de mana pana aluatul e elastic si se desprinde de pe maini. Lasati la crescut 2 ore intr-un bol acoperit, asezat la loc caldut.
Impartiti aluatul in 3.
Tapetati fundul unei tavi de 18 cm diametru cu hartie de copt.
Adaugati 1 lingura ulei masline si ungeti fundul tavii. Luati o bucata de aluat si il treceti prin uleiul din tava pe toate partile, apoi il intindeti cu mainile. Acoperiti aluatul si lasati la crescut cca 30 minute.
Amestecati cele 3 linguri za`atar cu 3 linguri ulei masline pana devine pasta, apoi intindeti 1/3 din pasta peste aluatul crescut. Apasati cu degetele pe toata suprafata aluatului pentrua face mici indentatii.
Dati la cuptor la 200C pentru 25-30 minute.
Lasati sa se raceasca, apoi puteti felia.




Pofta buna!

Ingrediente

Aluat

250 ml apa calduta
4 linguri ulei masline
1 lingura rasa zahar
1 lingurita cu varf sare
450 gr faina alba
1 pliculet drojdie uscata (7 gr)

Altele

3 linguri za'atar + 3 linguri ulei masline
3 linguri ulei masline (pentru uns tava)

Bucati: 3 paini cu diametru de 18 cm

Detalii reteta

Gata in 50 minute
Complexitate redusa

Calorii pentru reteta Paine arabeasca

  • 105
    kcal/100gr
    Drojdie
  • 819
    kcal/100ml
    Ulei de masline
  • 387
    kcal/100gr
    Zahar
  • 0
    kcal/100ml
    Apa
  • 364
    kcal/100gr
    Faina
  • 0
    kcal/100gr
    Sare

Pareri despre reteta Paine arabeasca

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Paine arabeasca

paine arabeasca focaccia