Mod de preparare

Se pun ardeii in cuptor la 250C si se coc cca 25-30 minute, se intorc la mijlocul timpului ca sa prinda culoare pe toate partile. Se pun intr-un vas, se presara sare si se acopera cu folie ca sa se abureasca un pic si sa fie mai usor de curatat.

Pana atunci preparati umplutura: se dau pe razatoarea mica telemeaua si cascavalul. Se adauga smantana. Se omogenizeaza totul bine pana obtineti o pasta. Se condimenteaza cu mult piper si marar.

Ardeii copti se curata de coaja, cu grija sa nu se rupa.
Se face o incizie de la codita pana aproape de varf si se decupeaza o felioara subtire.

Prin incizia facuta curatati ardeii de cotoare si seminte.
Cu o lingurita umpleti ardeii. Presarati peste zona cu umplutura putin cascaval razuit ca sa prinda crusta frumoasa cand se coc.

Se pun ardeii intr-o tava termorezistenta si se introduc sub grill (focul sa vina de sus) pentru cca 10 minute, pana branza se rumeneste frumos. Daca nu aveti grill, dati-i la cuptor la 200C pana se rumenesc.
Se servesc calzi.

Ingrediente

3 ardei mici (kapia am folosit)
100 gr branza telemea (de capra)
100 gr cascaval
1 lingura smantana (sau iaurt)
1/4 lingurita piper negru

Detalii reteta

Gata in 30 minute
Complexitate redusa

Album foto pentru reteta Ardei umpluti cu branza

Ardei umpluti cu branza 2 Ardei umpluti cu branza 3

Calorii pentru reteta Ardei umpluti cu branza

  • 43
    kcal/100gr
    Marar
  • 255
    kcal/100gr
    Piper
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 26
    kcal/100gr
    Ardei capia
  • 283
    kcal/100gr
    Cascaval
  • 147
    kcal/100gr
    Branza de vaca
  • 135
    kcal/100gr
    Smantana
  • 55
    kcal/100gr
    Iaurt

Pareri despre reteta Ardei umpluti cu branza

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Ardei umpluti cu branza

ardei branza aperitiv bulgaria