Mod de preparare

Se fierb file-urile de pui. Se spala bine puiul file, apoi se pune in oala cu apa, care clocoteste.Se elimina spuma de la supa cand fierbe si se lasa sa fiarba la foc mic timp de cca 45min. Cand file-urile sunt fierte se scot din oala,si se lasa sa se raceasca dupa aceea se taie in fasii mai groase un pic si marunte.Din apa de in care file-urile au fiert se face sosul.Se pune intr-o tigaie margarina si cand este topita, si incinsa, se adauga faina .Amestecam, si dupa ce a prins un pic de culoare (cca 2 minute)la foc normal, se adauga dupa cum urmeaza:
-supa de asparagus si se lasa sa dea in clocot(la foc mic)
-supa de pui si se lasa sa dea in clocot.

Se adauga smantana lichida de 30% grasime .Se fierbe la foc mic pana da clocot.Se sareaza , si apoi se adauga file-urile de pui si asparagusul si se lasa sa dea in clocot inca cca 2 minute.

Sosul trebuie sa fie un pic mai gros in consistenta, nu extrem de gros.
Se incalzesc tartaletele 5 minute la 200 grade .Se pune 3/4 din compozitia de pui si asparagus .Se orneaza cu macris de preferinta sau orice alta verdeata (patrunjel etc).

Ingrediente

1 pui sau file de pui
1 litru de apa
1 lingurita de sare grunjoasa
2 cutii asparagus(sparanghel)taiat (circa 860 g)
60 g unt
60 g de faina de grau (aproximativ 1 dl),
4 ceasca de supa de pui
piper
25 tartalete
patrunjel

Detalii reteta

Gata in 40 minute
Complexitate medie

Calorii pentru reteta Tartalete cu pui in sos asparagus

  • 0
    kcal/100ml
    Apa
  • 364
    kcal/100gr
    Faina
  • 255
    kcal/100gr
    Piper
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 20
    kcal/100gr
    Sparanghel
  • 520
    kcal/100gr
    Unt
  • 140
    kcal/100gr
    Pui

Pareri despre reteta Tartalete cu pui in sos asparagus

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Tartalete cu pui in sos asparagus

tartanele sparanghel asparagus germania aperitiv