Mod de preparare

Alege fasolea bob cu bob, spal-o in 2-3 ape si las-o la inmuiat in apa rece 5-6 ore. Schimba apa si pune fasolea la fiert cu apa rece cat s-o acopere. Dupa ce clocoteste 5 minute, arunca apa si procedeaza la fel inca de doua ori. Umple vasul cu 2-3 l de apa rece si pune la fiert inca de la inceput pastarnacul curatat, spalat si netaiat.

Cand bobul de fasole se desface putin, adauga radacina de patrunjel, ceapa si morcovul curatate si tocate bucati potrivite. Sareaza dupa gust si lasa sa fiarba o jumatate de ora, dupa care adauga rosia tocata marunt sau bulionul si kaiserul taiat bucatele.

 Presara leusteanul verde sau uscat tocat fin. Serveste borsul cu paine de casa mai veche si ceapa verde sau ceapa de apa, presarata cu putina sare.

Ingrediente

1/2 kg fasole uscata
1 ceapa
1 morcov
1 radacina patrunjel
1 pastarnac
1 rosie sau 1 lingura cu bulion
400 g kaiser
leustean verde sau uscat
sare

Detalii reteta

Gata in 80 minute
Coplexitate redusa

Album foto pentru reteta Bors de fasole

Bors de fasole 2 Bors de fasole 3

Calorii pentru reteta Bors de fasole

  • 36
    kcal/100gr
    Patrunjel
  • 37
    kcal/100gr
    Leustean
  • 0
    kcal/100ml
    Apa
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 303
    kcal/100gr
    Fasole
  • 41
    kcal/100gr
    Morcov
  • 72
    kcal/100gr
    Pastarnac

Pareri despre reteta Bors de fasole

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Bors de fasole

bors ciorba fasole ceapa