Mod de preparare

Se coc ardeii in cuptor  si apoi se curata de coaja si samburi. Curatati ardeii deasupra unui bol pentru a colecta cat mai mult din sucul care-l lasa. Acest suc il strecurati apoi printr-o sita fina  si il retineti.

Asezati ardeii curatati in borcane curate si uscate, apasand usor cu mana sa se aseze mai bine. Veti observa ca ardeii aproape se acopera de propriul suc cand ii apasati.

Intr-o oala mica puneti restul ingredientelor plus sucul lasat de ardeii copti si dati un clocot, amestecand ca sa se topeasca sarea. Turnati acest amestec peste ardei, pana sunt perfect acoperiti. Inchideti borcanele, bateti-le usor de masa cu fundul sa se aseze bine ardeii si sa se distribuie lichidul, apoi deschideti iar borcanele si completati cu lichid daca mai este nevoie. Capsati sau infiletati bine borcanele.

Intr-o oala adanca puneti borcanele si apa cat sa ajunga sub capac si fierbeti, 10 minute din momentul in care incepe apa sa clocoteasca. Scoateti borcanele din oala si asezati-le cu fundul in sus pana se racesc.
Pastrati la loc racoros.

Ingrediente

3 kg ardei 
50 ml otet
120 ml ulei de masline
1 catel usturoi
1 lingurita oregano uscat
1 1/2 lingurita sare

Detalii reteta

Gata in 70 minute
Complexitate redusa

Album foto pentru reteta Ardei copti pentru iarna

Ardei copti pentru iarna 2 Ardei copti pentru iarna 3

Calorii pentru reteta Ardei copti pentru iarna

  • 306
    kcal/100gr
    Oregano
  • 21
    kcal/100ml
    Otet
  • 819
    kcal/100ml
    Ulei de masline
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 137
    kcal/100gr
    Usturoi
  • 31
    kcal/100gr
    Ardei gras

Pareri despre reteta Ardei copti pentru iarna

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Ardei copti pentru iarna

ardei copt iarna