Mod de preparare



Pepenii verzi, care nu se taie, ar trebui sa fie foarte mici ca sa incapa.
Radacinoasele telina, morcov, ridichi, gulioare, hrean ar trebui taiate felii ca sa poata fi imprastiate peste tot intre muraturi, ca datatoare de tarie si parfum.
Usturoiul trebuie si el risipit peste tot, fiind bun conservant.


Cand s-a umplut borcanul, se asterne un capac de frunze de telina, cimbru uscat, hrean, marar, crengi visin.Cand zeama a dat in cateva clocote se trage deoparte, cateva minute, sa se raceasca.


Sub borcan se asaza o rozeta de cutite, sa nu crape sticla de caldura. Se toarna zeama fierbinte peste muraturi dintr-o data. Se infasoara borcanul in prosoape umede, se acopera cu o farfurioara, se lasa sa
respire o noapte


Se leaga borcanul cu o folie alimetara inmuiata in apa fierbinte si se pune la pastrare in cel mai rece loc din casa

Ingrediente



Saramura:
1 l apa  
1 lingura sare  
1 pahar otet
10 boabe piper  
1 foaie dafin  
10 g conservant
10 g boabe mustar  


Legume si fructe:
gogonele
pepeni mici verzi
conopida
ceapa
praz
telina cu tot cu frunze
mere
castraveciori
gogosari
usturoi
morcovi
gutui

Detalii reteta

Gata in 120 minute
Complexitate medie

Album foto pentru reteta Muraturi asortate

Muraturi asortate 2 Muraturi asortate 3

Calorii pentru reteta Muraturi asortate

  • 313
    kcal/100gr
    Dafin
  • 67
    kcal/100gr
    Mustar
  • 21
    kcal/100ml
    Otet
  • 0
    kcal/100ml
    Apa
  • 255
    kcal/100gr
    Piper
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 57
    kcal/100gr
    Gutui
  • 51
    kcal/100gr
    Mere
  • 61
    kcal/100gr
    Praz
  • 25
    kcal/100gr
    Conopida
  • 137
    kcal/100gr
    Usturoi
  • 16
    kcal/100gr
    Telina
  • 41
    kcal/100gr
    Morcov
  • 20
    kcal/100gr
    Gogosari
  • 12
    kcal/100gr
    Castraveti
  • 30
    kcal/100gr
    Pepene rosu

Pareri despre reteta Muraturi asortate

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Muraturi asortate

muraturi legume iarna conservant pepeni murati