Mod de preparare

Spala sfeclele, curata-le de coaja, taie-le felii groase. Spala-le din nou, pune-le la fiert cu 2 l de apa incalzita. Fierbe cu vasul acoperit, la foc potrivit, o jumatate de ora.

Spala ceapa, usturoiul, loboda si frunzele de sfecla, taie-le bucati mici si pune-le la fiert peste sfecla pentru 20 de minute.

Alege si spala orezul si fierbe-l separat. Separat, fierbe borsul si ia spuma. Adauga orezul si borsul peste sfecla, sareaza, dupa gust, si mai lasa sa clocoteasca un minut. Presara leusteanul tocat fin si stropeste cu ulei.

Ingrediente

3-4 sfecle rosii sau albe
4-6 frunze sfecla
10 fire de loboda
4-6 fire ceapa verde
4-6 fire usturoi
1 ceasca mijlocie de orez
1 l bors
4-6 fire leustean verde sau uscat
1 lingura ulei
2 l apa calda
sare

Detalii reteta

Gata in 60 minute
Complexitate scazuta

Calorii pentru reteta Bors calugaresc

  • 37
    kcal/100gr
    Leustean
  • 900
    kcal/100ml
    Ulei
  • 343
    kcal/100gr
    Orez
  • 0
    kcal/100ml
    Apa
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 43
    kcal/100gr
    Sfecla
  • 32
    kcal/100gr
    Ceapa verde
  • 137
    kcal/100gr
    Usturoi

Pareri despre reteta Bors calugaresc

Nume :
Email:
Comentariul tau: