Mod de preparare

Curata legumele si spala-le. Toaca varza fideluta, presar-o cu sare si framant-o pana cand aceasta isi lasa suc. Spal-o cu apa rece si scurge-o in sita. Curata cartofii de coaja si fierbe-i in apa calda 25 de minute. Morcovii si dovleceii da-i pe raza-toarea mica si pune-i intr-un lighean mijlociu.

Adauga peste morcovi si dovlecei, ceapa tocata, frunzele de sfecla tocate marunt, varza scursa si cartofii fierti si sfaramati. Sareaza, pipereaza dupa gust, pune cimbrul, bulionul si legatura de marar bine tocat.

Framanta amestecul cu mana cateva minute, adauga faina, omogenizeaza si imparte in bucati potrivite, pe care rotunjeste-le cu mana, trece-le prin pesmet si prajeste-le in ulei incins.

Scoate chiftelele pe servetele absorbante, dupa care asaza-le pe un platou mare ornat cu frunze de salata.

Ingrediente

1 varza mica
4 cartofi mijlocii
2 dovlecei
2 morcovi
3-4 frunze de sfecla
2 cepe
2 linguri faina
1 cana ulei
1 lingurita cimbru tocat
2 linguri bulion
3-4 linguri pesmet
1 legatura marar
sare
piper

Pentru decor:
frunze de salata

Detalii reteta

Gata in 40 minute
Complexitate redusa

Calorii pentru reteta Chiftelute de legume

  • 101
    kcal/100gr
    Cimbru
  • 43
    kcal/100gr
    Marar
  • 342
    kcal/100gr
    Pesmet
  • 900
    kcal/100ml
    Ulei
  • 364
    kcal/100gr
    Faina
  • 255
    kcal/100gr
    Piper
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 43
    kcal/100gr
    Sfecla
  • 17
    kcal/100gr
    Salata
  • 77
    kcal/100gr
    Cartofi
  • 31
    kcal/100gr
    Varza
  • 41
    kcal/100gr
    Morcov
  • 12
    kcal/100gr
    Dovlecei

Pareri despre reteta Chiftelute de legume

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Chiftelute de legume

chiftelute legume dovlecei post morcovi cartofi