Mod de preparare

Punem toate condimentele in masina de cafea si macinam. Vom obtine cca 3 linguri de condiment aromat. In reteta de fata vom folosi doar 1 1/2 linguri de condiment, restul il pastrati pentru alte mancaruri sau alta tura de mancare de linte.

Calim ceapa tocata marunt in uleiul incins. Cand se inmoaie adaugam usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.

Adaugam lintea, rosia taiata marunt, morcovul rondele mai groase si 4 cani de apa. Adaugam si 1 1/2 linguri din condimentul preparat mai sus. Aducem la fierbere si apoi fierbem la foc mediu spre mic pentru cca. 30-40 minute (depinde cat e de uscata lintea). Dupa cam 20 minute de fiert adaugati sarea. La final, apa va fi absorbita, va ramane doar putin sos pe linte.




Pofta buna!

Ingrediente

250 gr linte uscata (verde)
1 ceapa mare
1 rosie
1 morcov
4 catei usturoi
1 1/2 lingurite rase sare (sau dupa gust)
4 linguri ulei de masline

Condiment

2 lingurite coriandru boabe
2 lingurite cimbru uscat
1 lingurita rasa Garam Masala
1 lingurita rasa turmenic
3 lingurite cu varf boia dulce
1/2 lingurita chili pudra
1/2 lingurita piper negru macinat
1 piper lung
1/2 lingurita ghimbir pudra

Detalii reteta

Gata in 30 minute
Complexitate redusa

Calorii pentru reteta Tocanita de linte

  • 101
    kcal/100gr
    Cimbru
  • 819
    kcal/100ml
    Ulei de masline
  • 0
    kcal/100ml
    Apa
  • 533
    kcal/100gr
    Mac
  • 314
    kcal/100gr
    Chili
  • 306
    kcal/100gr
    Turmenic
  • 289
    kcal/100gr
    Boia
  • 255
    kcal/100gr
    Piper
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 353
    kcal/100gr
    Linte
  • 137
    kcal/100gr
    Usturoi
  • 42
    kcal/100gr
    Ceapa alba
  • 41
    kcal/100gr
    Morcov

Pareri despre reteta Tocanita de linte

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Tocanita de linte

tocanita linte legume post