Mod de preparare

Dizolva drojdia si zaharul in putina apa calduta. Cerne faina si amestec-o intr-un castron cu grisul. Amesteca drojdia dizolvata cu apa si cu laptele, adauga ouale batute si un praf de sare.

Pune lichidul pe foc, adauga untul si, cand este caldut, toarna-l putin cate putin peste amestecul de faina si gris, amestecand energic, ca sa nu se formeze cocoloase. Acopera vasul si lasa compozitia sa dospeasca circa o ora si jumatate.

Incinge o tigaie si unge-o cu ulei. Ia cu polonicul din compozitie si pune-o in tigaia incinsa, intinzand-o pe toata suprafata acesteia. Prajeste clatita pe ambele parti, scoate-o si aseaz-o pe un servet umed. Repeta operatiunea pana cand termini aluatul.

Pliaza clatitele si serveste-le calde, unse cu miere,dupa gust.

Ingrediente

350 g faina alba ,,000" 
150 g gris 
50 g unt 
40 g drojdie 
1 lingura zahar 
3 oua
250 ml lapte
250 ml apa
ulei de floarea-soarelui
sare
miere

Detalii reteta

Gata in 25 minute
Complexitate redusa

Calorii pentru reteta Beghrir sau clatite marocane

  • 325
    kcal/100gr
    Miere
  • 143
    kcal/100gr
    Oua
  • 105
    kcal/100gr
    Drojdie
  • 900
    kcal/100ml
    Ulei
  • 360
    kcal/100gr
    Gris
  • 387
    kcal/100gr
    Zahar
  • 0
    kcal/100ml
    Apa
  • 364
    kcal/100gr
    Faina
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 520
    kcal/100gr
    Unt
  • 44
    kcal/100ml
    Lapte

Pareri despre reteta Beghrir sau clatite marocane

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Beghrir sau clatite marocane

clatite miere maroc gris beghrir desert