Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade C si se unge tava de chec cu ulei.
Se pun pe foc mic zaharul cu apa si se lasa pana devine un sirop gros, pana fierbe cu bule mari si rare.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, iar separat se freaca galbenusurile cu uleiul, pana ce se omogenizeaza.

Se toarna siropul caldut peste albusurile spuma treptat, pana ce e incorporat complet. Apoi se incorporeaza albusurile in galbenusuri, amestecand cu o spatula usor, de jos in sus. 

La sfarsit se cerne toata faina deasupra si se amesteca. Se toarna compozitia in tava, dar se mai pastreaza 5 linguri in castron. Pe aceasta o amestecati cu cacao si o turnati in fir subtire deasupra celei albe. Cu ajutorul unei lingurite formati cercuri.

Se da la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.

Ingrediente

4 oua
10 linguri de zahar
1 pahar de apa
8 linguri de ulei
10 linguri de faina
2 linguri de cacao

Detalii reteta

Gata in 40 minute
Complexitate redusa

Calorii pentru reteta Chec

  • 143
    kcal/100gr
    Oua
  • 387
    kcal/100gr
    Zahar
  • 364
    kcal/100gr
    Faina
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 520
    kcal/100gr
    Unt
  • 900
    kcal/100ml
    Ulei

Pareri despre reteta Chec

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Chec

chec desert pandispan