Mod de preparare


Cozonacii se fac intr-o incapere calda. 
Drojdia se desface intr-un pahar cu lapte caldut si o lingurita de zahar si se lasa sa se trezeasca la viata.


Intr-un castron se oparesc 3 linguri de faina cu 1 pahar de lapte clocotit si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. Cand s-a racorit cat de cat se adauga drojdia si se bate plamadeala bine. Se presara cu faina si se lasa sa creasca.


Galbenusurile se freaca cu sarea, apoi se adauga zaharul si se bat pana se formeaza o spuma cremoasa. Albusurile se bat spuma si untul se pune la topit.


Dupa ce plamadeala a crescut, se framanta cu faina ramasa, galbenusurile, 1 pahar de lapte caldut si albusurile pentru jumatate de ora.


Cand aluatul s-a conturat se adauga la framantat uleiul, zaharul vanilat si putin cate putin unt topit. Daca aluatul a iesit prea tare se mai pune lapte caldut sa-l inmoaie. Se imparte aluatul in jumatate, o parte se pune la crescut, iar cealalta se amesteca cu cacaoa pana ce devine o culoare omogena si se pune si ea la crescut separat.


Se lasa la crescut 2-3 ore, la caldura.
Se ung tavile cu unt. Se rup bucati de aluat, se intind foi de 1 cm grosime deasupra carora se adauga umplura, se ruleaza si se impletesc. Se pun cozonacii formati in forme si se mai lasa jumatate de ora la crescut in forme.


Dupa ce au crescut se ung cu ou si se dau la cuptor pentru 1 ora la 180C. Spre sfarsitul coacerii ii puteti presara cu zahar tos.



Ingrediente


1 kg faina buna 
7 galbenusuri
4 albusuri 
1 ceasca mare zahar 
250 g unt 
2 linguri ulei 
1 lingura rom 
50 g drojdie
zahar vanilat 
1 lingurita rasa de sare
1/2 l lapte proaspat
cacao
Pentru umplutura: 
stafide
nuci
alune
rahat

Detalii reteta

Gata in 120 minute
Complexitate ridicata

Album foto pentru reteta Cozonaci impletiti cu nuca

Cozonaci impletiti cu nuca 2 Cozonaci impletiti cu nuca 3 Cozonaci impletiti cu nuca 4 Cozonaci impletiti cu nuca 5 Cozonaci impletiti cu nuca 6 Cozonaci impletiti cu nuca 7

Calorii pentru reteta Cozonaci impletiti cu nuca

  • 231
    kcal/100ml
    Rom
  • 229
    kcal/100gr
    Cacao
  • 397
    kcal/100gr
    Zahar vanilat
  • 105
    kcal/100gr
    Drojdie
  • 900
    kcal/100ml
    Ulei
  • 387
    kcal/100gr
    Zahar
  • 364
    kcal/100gr
    Faina
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 567
    kcal/100gr
    Alune
  • 655
    kcal/100gr
    Nuci
  • 299
    kcal/100gr
    Stafide
  • 520
    kcal/100gr
    Unt
  • 44
    kcal/100ml
    Lapte

Pareri despre reteta Cozonaci impletiti cu nuca

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Cozonaci impletiti cu nuca

cozonac nuca craciun pasti cacao