Mod de preparare

Se bat cu mixerul ouale cu zaharul, coaja de portocala si vanilia pana compozitia devine spumoasa si are o culoare galben pal, cca 5 minute. Zaharul trebuie sa se topeasca de tot.

Se amesteca faina cu sarea si praful de copt si se cerne peste oua in doua transe. Se amesteca usor, folosind telul, astfel incat spuma de oua sa nu se lase prea tare.
* pentru un aspect mai interesant puteti adauga si putin mac in compozitie

Se toarna in 2-3 transe untul peste compozitie si amestecam iar usor pana la omogenizare.
Se da compozitia la frigider minim 30 minute.

Se unge cu unt topit o forma de madlene. Se presara faina si apoi in chiuveta se scutura excesul.
In fiecare forma din tava punem 1 lingurita cu varf din compozitia pregatita. Dam la cuptorul preincalzit la 190C pentru 12 minute.
Scoatem tava din cuptor, o lovim usor de masa sa se desprinda madlenele, le asezam pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.



Pofta buna!

Ingrediente

3 oua
130 gr zahar
1 esenta vanilie
coaja razuita de la 1/2 portocala (sau lamaie)
130 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
1 priza sare
100 gr unt topit si racorit
putin unt si faina pentru tava

Detalii reteta

Gata in 50 minute
Complexitate redusa

Album foto pentru reteta Madlene

Madlene 2 Madlene 3 Madlene 4 Madlene 5 Madlene 6 Madlene 7

Calorii pentru reteta Madlene

  • 143
    kcal/100gr
    Oua
  • 237
    kcal/100ml
    Esenta de vanilie
  • 51
    kcal/100gr
    Praf de copt
  • 387
    kcal/100gr
    Zahar
  • 364
    kcal/100gr
    Faina
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 29
    kcal/100gr
    Lamaie
  • 47
    kcal/100gr
    Portocale
  • 520
    kcal/100gr
    Unt

Pareri despre reteta Madlene

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Madlene

madlene franta cafea