Mod de preparare

Se freaca cu mixerul untul cu esenta si zahar pana devine spumos. Se adauga faina si se amesteca pana se leaga aluatul.
Dulceata se amesteca cu nuca macinata si romul.

Pregatim o tava rotunda cu pereti detasabili (26 cm diametru) cu hartie de copt pe fund. Punem 2/3 din aluat in tava si il intindem cu mana, apoi il nivelam cu fundul unui pahar.
Se intinde dulceata cu nuca peste foaie.

Restul de aluat se da pe razatoarea mare deasupra stratului de dulceata. Se apasa putin cu mana sa adere la stratul de dulceata de dedesubt.
Se da la cuptor la 180C pentru 40 minute.

Ingrediente

300 gr unt
160 gr zahar pudra
450 gr faina
2 esente vanilie
200 gr nuca macinata
1 borcan de 400 gr dulceata de prune (silvoita)
2 linguri rom (sau 1 esenta rom)

Detalii reteta

Gata in 50 minute
Complexitate redusa

Album foto pentru reteta Prajitura cu nuca si dulceata

Prajitura cu nuca si dulceata 2 Prajitura cu nuca si dulceata 3 Prajitura cu nuca si dulceata 4 Prajitura cu nuca si dulceata 5

Calorii pentru reteta Prajitura cu nuca si dulceata

  • 231
    kcal/100ml
    Rom
  • 237
    kcal/100ml
    Esenta de vanilie
  • 387
    kcal/100gr
    Zahar
  • 0
    kcal/100ml
    Apa
  • 364
    kcal/100gr
    Faina
  • 533
    kcal/100gr
    Mac
  • 60
    kcal/100gr
    Prune
  • 58
    kcal/100gr
    Pere
  • 520
    kcal/100gr
    Unt

Pareri despre reteta Prajitura cu nuca si dulceata

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Prajitura cu nuca si dulceata

prajitura nuca dulceata desert craciun