Mod de preparare

Cerne faina intr-un castron mai mare si toarna peste ea apa calduta in care ai pus sarea si 1 lingura cu miere. Framanta pana cand aluatul se desprinde de pe mana.

Intinde cu sucitorul pe o planseta presarata cu putina faina foi subtiri de 0,5 cm. Coace-le pe plita calda sau pe o tabla pusa pe aragaz. Asaza-le unele peste altele, iar cand le-ai copt pe toate pregateste tortul.

Stropeste cu putina apa prima turta, unge-o cu miere si presara nuca macinata. Daca folosesti zahar, prepara un sirop cu care stropesti turtele. Asaza turtele unele peste altele pe un platou. Pe ultima turta presara nuca mai multa. Lasa tortul la rece o noapte intreaga. A doua zi, taie-l in raza si daruieste-i preotului prima felie in semn de recunostinta pentru slujba din Ajunul Craciunului pe care o face la casa fiecarui enorias.

Ingrediente

Pentru aluat:
1 kg faina
1 lingura miere
1 lingurita sare
1/2 l apa calda

Pentru umplutura:
300 g nuci macinate
1 cana miere sau 1 cana zahar tos

Detalii reteta

Gata in 20 minute
Complexitate redusa

Calorii pentru reteta Scutecele lui Iisus

  • 325
    kcal/100gr
    Miere
  • 387
    kcal/100gr
    Zahar
  • 364
    kcal/100gr
    Faina
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 655
    kcal/100gr
    Nuci

Pareri despre reteta Scutecele lui Iisus

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Scutecele lui Iisus

Iisus craciun mese festive desert