Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu un praf de sare si zaharul vanilat. Galbenusurile se freaca cu zaharul pina se topeste. Se adauga laptele, se amesteca si se stinge praful de copt cu otet. Se incorporeaza albusurile si faina, se amesteca pina se omogenizeaza.
Visinele se spala bine, se scot simburii si se scurg intr-o sita.
Se unge o tava termorezistenta cu unt, se tapeteaza cu gris si se toarna compozitia.
Se presara gris deasupra, pentru ca visinele sa nu cada la fundul tavii, si se aseaza visinele dupa cum doriti. Se da la copt pina se rumeneste.
Se serveste cu zahar pudra.
Ingrediente
200g visine
5 oua
10 linguri zahar
10 linguri lapte caldut
8 liguri faina alba
1 plic zahar vanilat
1/2 plic praf de copt
unt pentru uns tava
gris
Detalii reteta
Gata in 40 minute
Complexitate redusa
Calorii pentru reteta Tarta cu visine
- 143kcal/100gr
Oua - 397kcal/100gr
Zahar vanilat - 51kcal/100gr
Praf de copt - 360kcal/100gr
Gris - 387kcal/100gr
Zahar - 364kcal/100gr
Faina - 50kcal/100gr
Visine - 520kcal/100gr
Unt - 44kcal/100ml
Lapte