Mod de preparare

Curatati cartofii, taiati-i rondele foarte subtiri, puneti-i intr-un castronel cu laptele, smantana, usturoiul curatat si tocat si cu cimbrisorul. lasati sa se odihneasca vreo cateva ore; scoateti apoi cartofii si asezati-i intr-o tava tapetata cu hartie de cuptor (patul format va trebui sa aiba o grosime de aproximativ trei degete). Strecurati laptele si smantana, potriviti de sare si de piper si turnati lichidul peste cartofi. Puneti totul in cuptorul incins in prealabil la 180°C, circa 40 de minute, pana cand budinca va fi facuta si usor rumenita pe deasupra.

Taiati morcovul si dovlecelul, pastrand deoparte cateva bucati ovale; fierbeti-le la abur si caliti-le in tigaie cu putin ulei. Cu un cutit, curatati carnea de pe costite, apoi preparati pe frigare partea de carne intreaga a sirei. Sarati, presarati un praf de mirodenii, apoi lasati deoparte 5 minute, intr-un loc cald. la final, taiati-o.

Intr-o tigaita, incalziti doua linguri de unt pana devine sticlos, impreuna cu patru ramurele de cimbrisor, apoi lasati-l deoparte cateva clipe. Taiati budinca cu o forma rotunda de biscuiti, formand astfel patru turnulete. Asezati alaturi coastele si asezonati-le cu untul aromatizat. Garnisiti cu legumele calite, cimbrisorul ramas, „petalele" de rosii si patrunjelul.

Ingrediente

1 purcel de lapte
8 ramurele de cimbrisor
2 linguri de unt
1/2 lingurita de mirodenii mixte (cumino, curcuma, curry, piper negru si piper rosu)
sare

Pentru budinca:
1 kg cartofi
2,5 dl lapte
2,5 dl caimac proaspat sau smantana
4 ramurele de cimbrisor
1 catel de usturoi
1 morcov
1 dovlecel
4 „petale\" de rosii deshidratate
4 frunze de patrunjel
ulei extravirgin de masline
sare

Detalii reteta

Gata in 90 minute
Complexitate medie

Calorii pentru reteta Costite de purcel de lapte cu budinca de cartofi

  • 36
    kcal/100gr
    Patrunjel
  • 819
    kcal/100ml
    Ulei de masline
  • 255
    kcal/100gr
    Piper
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 115
    kcal/100gr
    Masline
  • 137
    kcal/100gr
    Usturoi
  • 77
    kcal/100gr
    Cartofi
  • 41
    kcal/100gr
    Morcov
  • 18
    kcal/100gr
    Rosii
  • 520
    kcal/100gr
    Unt
  • 135
    kcal/100gr
    Smantana
  • 143
    kcal/100gr
    Porc

Pareri despre reteta Costite de purcel de lapte cu budinca de cartofi

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Costite de purcel de lapte cu budinca de cartofi

costite purcel budinca cartofi friptura