Mod de preparare

Puneti in congelator cateva farfurioare mici.
Se curata agrisele la ambele capete, cel mai usor e sa folositi un cutit pentru asta. Se spala bine in cateva ape. Taiati cat puteti de mult din coditele florilor de soc si le legati bine intr-o bucata de tifon.
Ungeti fundul unei oale mari cu unt, puneti agrisele si in mijloc pachetelul cu soc. Se toarna deasupra 200 ml apa rece. Se fierbe pe foc mediu cca 15 minute, pana agrisele se inmoaie foarte tare. Cu instrumentul de zdrobit cartofii, zdrobiti agrisele care au mai ramas intregi. Amestecati din cand in cand.

Turnati zaharul deasupra amestecati bine si continuati sa fierbeti inca 15 minute, pana zaharul e dizolvat complet. Amestecati din cand in cand. Scoateti tifonul cu soc, il stoarceti bine si il aruncati.
Dati focul la maxim si fierbeti 10 minute, amestecand continuu. Protejati-va mana cu care amestecati fiindca gemul stropeste destul de tare si va puteti arde.

Puneti o lingurita de gem pe o farfurioara din congelator, lasati la congelator 1 minut sa se raceasca si apoi testati consistenta. Daca gemul nu e legat (e moale cand il atingeti si curge pe farfurie) mai fierbeti 5 minute tot pe foc mare. Faceti iar testul cu farfurioara si daca nu e gata repetati fierberea de 5 minute. Faceti acest lucru pana gemul ajunge la consistenta dorita.

Opriti focul si adaugati vanilia.
Spalati 5 borcane de 300, le uscati si le bagati la cuptorul incins la 200C cam 20 min, sa se sterilizeze.
Puneti gemul in borcanele sterilizate, stergeti gura borcanului daca s-a murdarit, puneti capacele si le strangeti bine. Intoarceti borcanele cu fundul in sus si lasati asa 10 minute sa se faca vid. Puneti borcanele inca fierbinti sub o plapuma si lasati sa se raceasca asa peste noapte. Pastrati la loc racoros, in pivnita sau camara.

Ingrediente

1.2 kg agrise mai necoapte
7 flori mari de soc
1 kg zahar
2 esente vanilie (sau o lingura vanilie preparata in casa)
1 lingurita unt

Detalii reteta

Gata in 60 minute
Complexitate redusa

Album foto pentru reteta Gem de agrise cu flori de soc

Gem de agrise cu flori de soc 2

Calorii pentru reteta Gem de agrise cu flori de soc

  • 43
    kcal/100ml
    Bere
  • 237
    kcal/100ml
    Esenta de vanilie
  • 387
    kcal/100gr
    Zahar
  • 520
    kcal/100gr
    Unt

Pareri despre reteta Gem de agrise cu flori de soc

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Gem de agrise cu flori de soc

gem agrise soc anglia