Mod de preparare

Macesele se fierb in apa circa 15 minute dupa care se scot cu o spatula si se zdrobesc foarte bine . Se pun din nou la fiert in aceeasi apa pentru inca 10 minute apoi se strecoara fructele de zeama printr-o sita normala.

Sucul rezultat se strecoara din nou foarte , foarte bine printr-un tifon dublu pentru a nu ramane firisoare de macese pentru ca sunt foarte periculoase.

Lichidul rezultat se pune din nou la fiert impreuna cu zaharul si se tine pe foc pana la consistenta dorita . Cand s-a ajuns la consistenta dorita se adauga zeama de lamaie, se amesteca si se toarna in sticle caldute .

Sticlele se inchid cu capac etans, se pun la cald intre paturi, cu capul in jos si se tin astfel pana la racirea totala .
Se pastreaza in camara, ferite de lumina iar dupa desfacerea sticlei, se tin in frigider .

Macesele au , pe suta de grame, de 20 de ori mai multa vitamina C decat lamaile ceea ce le face ideale pentru imunizarea organismului

Ingrediente

250 gr macese spalate si uscate in prealabil
0.5 kg zahar
6 lingurite zeama de lamaie
1.5 l apa

Detalii reteta

Gata in 40 minute
Complexitate redusa

Calorii pentru reteta Sirop de macese

  • 387
    kcal/100gr
    Zahar
  • 0
    kcal/100ml
    Apa
  • 533
    kcal/100gr
    Mac
  • 29
    kcal/100gr
    Lamaie

Pareri despre reteta Sirop de macese

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Sirop de macese

sirop macese