Mod de preparare

Fierbe fasolea uscata (inmuiata cu o seara inainte) in apa impreuna cu foaia de dafin si cu crenguta de cimbru schimband apa de trei ori.

Spala orezul si pune-l intr-o cratita. Toarna peste el dublul volumului sau de apa rece, adauga sofranul si pune sare, dupa gust. Acopera cratita cu un capac si fierbe-l, la foc mic, 20 de minute. Apa trebuie sa se absoarba complet.

Toaca foarte marunt prazul, caleste-l intr-o lingura de ulei incins si pune-l peste orez. Adauga oul, parmezanul ras si fasolea scursa bine.

Condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si cu frunzele de busuioc taiate julien. Modeleaza din compozitie chiftelute rotunde, tavaleste-le prin faina si prajeste-le in ulei de arahide incins. Scoate-le pe hartie absorbanta si serveste-le imediat.

Ingrediente

250 g orez Vialone Nano (sau orice alt orez pentru risotto: Carnaroli, Arboreo sau Baldo)
100 g fasole pestrita 
50 g faina alba 
1 ou
3 linguri parmezan ras 
200 ml ulei de arahide 
1 plic sofran 
100 g praz
1 crenguta de cimbru 
1 foaie de dafin
2-3 frunze de busuioc proaspat 
sare 
piper

Detalii reteta

Gata in 30 minute
Complexitate redusa

Calorii pentru reteta Chiftelute de orez cu fasole

  • 313
    kcal/100gr
    Dafin
  • 101
    kcal/100gr
    Cimbru
  • 27
    kcal/100gr
    Busuioc
  • 884
    kcal/100ml
    Ulei de arahide
  • 343
    kcal/100gr
    Orez
  • 364
    kcal/100gr
    Faina
  • 310
    kcal/100gr
    Sofran
  • 255
    kcal/100gr
    Piper
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 61
    kcal/100gr
    Praz
  • 303
    kcal/100gr
    Fasole
  • 431
    kcal/100gr
    Parmezan

Pareri despre reteta Chiftelute de orez cu fasole

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Chiftelute de orez cu fasole

chiftelute orez fasole risotto parmezan