Mod de preparare

Taie fileurile de ton cuburi foarte mici; condimenteaza-le cu cimbru tocat, sare si piper, dupa gust.

Curata si scoate samburele fructului de avocado, apoi taie-l cubulete. Stropeste-le cu zeama de lamaie si amesteca-le cu tonul.

Toaca marunt ceapa si ghimbirul. Amesteca toate ingredientele, condimenteaza cu putin ulei si lasa-le 30 de minute sa se odihneasca.

Intre timp, prepara sosul. Pune intr-un castronel pasta de ardei, uleiul ramas, zaharul si otetul de mere, apoi amesteca bine toate ingredientele si bate-le cu telul.

Umple 4 forme rotunde cu compozitia de ton si avocado, preseaza bine, apoi rastoarna-le direct pe farfurii. Toarna de jur imprejur sos, decoreaza cu cozi de ceapa verde si serveste.

Ingrediente

350 g file de ton proaspat 
1 fir de ceapa verde 
1 avocado
1 lime
2 linguri ulei de masline extravirgin
ghimbir proaspat
cimbru
sare
piper

Pentru sos:
1 lingurita pasta de ardei iute 
1 lingurita otet de mere 
1 lingurita zahar

Pentru decor: 
2-3 fire ceapa verde

Detalii reteta

Gata in 20 minute
Complexitate redusa

Calorii pentru reteta Tartar de avocado si ton

  • 101
    kcal/100gr
    Cimbru
  • 21
    kcal/100ml
    Otet
  • 819
    kcal/100ml
    Ulei de masline
  • 387
    kcal/100gr
    Zahar
  • 0
    kcal/100ml
    Apa
  • 80
    kcal/100gr
    Ghimbir
  • 255
    kcal/100gr
    Piper
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 160
    kcal/100gr
    Avocado
  • 21
    kcal/100gr
    Lime
  • 51
    kcal/100gr
    Mere
  • 32
    kcal/100gr
    Ceapa verde
  • 40
    kcal/100gr
    Ardei iute
  • 103
    kcal/100gr
    Ton

Pareri despre reteta Tartar de avocado si ton

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Tartar de avocado si ton

tartar avocado ton peste legume