Mod de preparare

Alege carne macra fara pielite, spal-o, usuc-o intr-un prosop curat.

Tai-o cuburi mari si trece-o prin masina de tocat impreuna cu cele 2 cepe curatate si taiate sferturi, cu morcovii curatati si cartoful curatat, spalat si tinut 15 minute in apa rece.

In amestecul de carne si legume adauga: sare, piper macinat, verdeata tocata, dupa gust, oul si 2 rosii decojite si taiate cubulete.

Alege orezul, spala-l in apa calda, scurge-l, amesteca-l cu tocatura de carne, apoi framanta cu mana 5 minute.

Spala ardeii, taie capacele in jurul cozilor, goleste-i de seminte, spala-i din nou si lasa-i la scurs. Umple-i cu amestecul de carne, pune o felie de rosie deasupra si asaza-i intr-un vas cu pereti inalti, acopera cu apa incalzita si pune-i sa fiarba, la foc potrivit, 1 ora. Daca acoperi vasul, fierbe pe foc mic.

Prepara un sos din 3 linguri de smantana, 2 rosii decojite tocate marunt si 1 lingura cu faina. Subtiaza cu zeama in care au fiert ardeii, pune un praf de sare, toarna sosul peste ardei si introdu-i la cuptor pentru o jumatate de ora. Serveste ardeii cu sos, smantana si paine de casa.

Ingrediente

1 kg carne (in amestec: vita cu porc, vita cu pasare etc.)
10-14 ardei grasi verzi
1 ceasca mijlocie cu orez
2 cepe
1 cartof
2 morcovi
marar
patrunjel
4-6 rosii mari
1 ou crud
sare
piper macinat

Pentru sos:
1 lingura faina
1 cana smantana
2 rosii decojite
sare

Detalii reteta

Gata in 80 minute
Complexitate medie

Album foto pentru reteta Ardei umpluti

Ardei umpluti 2

Calorii pentru reteta Ardei umpluti

  • 36
    kcal/100gr
    Patrunjel
  • 43
    kcal/100gr
    Marar
  • 343
    kcal/100gr
    Orez
  • 364
    kcal/100gr
    Faina
  • 533
    kcal/100gr
    Mac
  • 255
    kcal/100gr
    Piper
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 41
    kcal/100gr
    Morcov
  • 18
    kcal/100gr
    Rosii
  • 135
    kcal/100gr
    Smantana
  • 143
    kcal/100gr
    Porc
  • 236
    kcal/100gr
    Vita

Pareri despre reteta Ardei umpluti

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Ardei umpluti

ardei caren tocata vita porc pui