Mod de preparare

Amesteca intr-un castron carnea tocata, miezul de paine inmuiat, stors si sfaramat, parmezanul ras, oul, coriandrul tocat, usturoiul curatat si tocat, sare si piper.

Cand ai obtinut o compozitie omogena, formeaza chiftelute de circa 50 g fiecare.

Pune in vasul blenderului sosul de rosii, uleiul de masline, coriandrul rupt cu mana, usturoiul curatat si taiat bucatele, un praf de sare si paseaza-le bine. Toarna sosul obtinut intr-o tigaie, adauga apa si lasa-l sa fiarba 5-7 minute.

Pune chiftelutele in sos si lasa-le sa fiarba circa 30 de minute. Serveste mancarea calda, cu garnitura de orez fiert sau in stil mexican, dupa gust, decorata cu frunzulite de coriandru.

Ingrediente

400 g carne tocata de vita 
5 linguri parmezan ras 
200 g miez de paine 
1 ou
1 catel de usturoi 
coriandru proaspat 
sare
piper

Pentru sos: 
250 g sos de rosii
1 catel de usturoi
2 linguri ulei de masline extravirgin
1 l apa 
coriandru

Pentru decor:
coriandru

Detalii reteta

Gata in 40 minute
Complexitate redusa

Calorii pentru reteta Chiftelute cu sos de rosii

  • 23
    kcal/100gr
    Coriandru
  • 819
    kcal/100ml
    Ulei de masline
  • 0
    kcal/100ml
    Apa
  • 255
    kcal/100gr
    Piper
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 137
    kcal/100gr
    Usturoi
  • 18
    kcal/100gr
    Rosii
  • 431
    kcal/100gr
    Parmezan
  • 316
    kcal/100gr
    Carne tocata
  • 236
    kcal/100gr
    Vita

Pareri despre reteta Chiftelute cu sos de rosii

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Chiftelute cu sos de rosii

chiftelute carne tocata vita sos rosii