Mod de preparare

Curatati ceapa si taiati-o julien. Taiati carnea bucati destul de mari.
Caliti ceapa in 70 g de ulei, intr-o cratita care sa se poata baga si in cuptor, apoi adaugati carnea si lasati pe foc pana ce isi schimba culoarea. Cand carnea e rumenita adaugati condimentele si amestecati bine. 


Taiati legumele cubulete mici, mai putin cartofii si adaugati-le in oala cu 9 cani de apa. . Dati in clocot, amestecand continuu. Luati cratita de pe foc si bagati-o in cuptorul incalzit in prealabil la 180C, timp de 1 ora si 30 de minute.

Curatati intre timp cartofii si taiati-i bucati cam tot atat de mari cat cele de carne. Spalati frunzele de dafin.

Scoateti cratita din cuptor, adaugati un pahar de apa, cartofii si foile de dafin. Mai fierbeti inabusit 30 de minute sau oricum pana se fierb bine cartofii, amestecand din cand in cand. Daca e nevoie, mai adaugati apa. 

In acest timp faceti galustele. Amestecati toate ingrediente. Veti obtine un aluat moale dar consistent. 
Scoateti oala din cuptor si puneti-o pe foc. Deasupra oalei asezati forma de galuste si razuiti deasupra. Lasati sa dea intr-un clocot si opriti focul. Se poate servii imediat, dar dupa ce sta un pic e mai buna.

Ingrediente

800 g carne de vitel
2 cepe
3 catei de usturoi
2 radacini de patrunjel
1/2 l suc de rosii
500 g cartofi
1/4 lingurita boia de ardei iute
4 linguri de boia de ardei dulce
1 ardei copt
foi de dafin
ulei extravirgin de masline
sare

Pentru galuste:
1 ou
50 ml apa
1 lingura de ulei de masline
sare 
100 g faina

Detalii reteta

Gata in 120 minute
Complexitate medie

Album foto pentru reteta Gulas

Gulas 2 Gulas 3 Gulas 4 Gulas 5 Gulas 6 Gulas 7 Gulas 8 Gulas 9

Calorii pentru reteta Gulas

  • 313
    kcal/100gr
    Dafin
  • 819
    kcal/100ml
    Ulei de masline
  • 289
    kcal/100gr
    Boia
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 40
    kcal/100gr
    Ardei iute
  • 77
    kcal/100gr
    Cartofi
  • 18
    kcal/100gr
    Rosii
  • 236
    kcal/100gr
    Vita
  • 200
    kcal/100gr
    Miel
  • 0
    kcal/100gr
    ardei

Pareri despre reteta Gulas

Nume :
Email:
Comentariul tau: