Mod de preparare

Alege fasolea bob cu bob, spal-o in 2-3 ape si las-o la inmuiat in apa rece 6-8 ore.

Spala ciolanul afumat, razuieste-l cu cutitul pe toata suprafata, spala-l din nou si lasa-l sa stea intr-un vas mare acoperit cu apa rece 6-8 ore. Schimba apa la 4 ore. Aceste pregatiri le faci seara, ca sa poti gati a doua zi.

Pune ciolanul intr-un vas mare, lasa-l sa dea 2-3 clocote, arunca apa, umple vasul cu 3-4 l de apa rece si fierbe-l 1 ora si 40 de minute. Arunca apa in care a fiert.

Pune fasolea sa fiarba, las-o sa dea 2-3 clocote, arunca apa si umple oala cu 2-3 l de apa rece sau calda. Adauga la fiert pastarnacul intreg, spalat si razuit de coaja. Cand fasolea a fiert, amestec-o cu un sos facut separat: toaca marunt cepele, da morcovii pe razatoare si caleste-le in ulei incins. Cand ceapa devine transparenta, adauga rosiile tocate sau bulionul de rosii, sare, dupa gust, si piperul boabe. Acopera cratita cu un capac si lasa sa fiarba, la foc mic, 15 minute.

Amesteca fasolea cu sosul si bucatile de carne, fierbe mancarea inca 10 minute. Serveste-o cu paine neagra sau paine de casa si cu salata de sezon.

Ingrediente

1 kg fasole cu bob mic sau mijlociu
1 ciolan afumat de porc
2 morcovi
1 pastarnac
2-3 cepe
1 ceasca mica ulei
2 linguri bulion de rosii sau 2 rosii mari
sare
piper boabe

Detalii reteta

Gata in 120 minute
Complexitate ridicata

Calorii pentru reteta Iahnie de fasole cu ciolan afumat

  • 900
    kcal/100ml
    Ulei
  • 255
    kcal/100gr
    Piper
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 303
    kcal/100gr
    Fasole
  • 41
    kcal/100gr
    Morcov
  • 72
    kcal/100gr
    Pastarnac
  • 18
    kcal/100gr
    Rosii
  • 143
    kcal/100gr
    Porc

Pareri despre reteta Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Iahnie de fasole cu ciolan afumat

iahnie fasole ciolan proteine vegetale legume