Mod de preparare

Curata rosiile de coaja, taie-le jumatati si scoate-le semintele. Presara-le cu cate un praf de sare, zahar, cimbru si stropeste-le cu putin ulei. Pune-le in cuptor, la 95 C, si lasa-le sa se usuce 50 de minute. Curata sparanghelul si opareste-l in apa clocotita cu un praf de sare.

Fasoneaza muschiul si taie-l in patru bucati. Cu un cutit foarte bine ascutit fa o incizie pe lateral pentru a obtine un buzunar pe lungime. Umple buzunarul cu sparanghel, condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si prajeste carnea pe ambele parti, intr-o tigaie cu ulei incins. Da-l la cuptor pentru circa 7 minute.

Curata cartofii de coaja, fierbe-i la abur si paseaza-i bine. Pregateste un aluat din cartofii pasati, 50 g de faina, 2 albusuri, 50 g de unt si un praf de sare. Intinde o foaie din aluatul obtinut si decupeaza discuri cu diametrul de circa 10 cm, si coace-le, in cuptorul incalzit la 190 C, pana se fac aurii. Scoate-le din cuptor si, cat sunt calde, formeaza cornetele pe dispozitive speciale. Umple cornetele cu rosiile uscate.

Asaza preparatul pe farfurii, punand intr-o margine cate un cornet de cartofi si, in centru, muschiul umplut, taiat oblic in doua. Topeste putin unt in zeama ramasa de la friptura, toarna-l peste aranjamentul din farfurie si decoreaza cu frunzulite de cimbru proaspat si cu muguri de sparanghel.

Ingrediente

600 g muschi de vitel
3 linguri ulei de masline extravirgin 
sparanghel

Pentru rosii:
300 g rosii cherry
3 linguri ulei de masline extravirgin 
zahar
cimbru
sare
piper 

Pentru cornetele de cartofi:
150 g cartofi
60 g faina alba 
2 albusuri
50 g unt 
sare

Pentru decor:
frunzulite de cimbru
muguri de sparanghel

Detalii reteta

Gata in 50 minute
Complexitate medie

Calorii pentru reteta Muschi de vitel umplut cu sparanghel

  • 101
    kcal/100gr
    Cimbru
  • 819
    kcal/100ml
    Ulei de masline
  • 900
    kcal/100ml
    Ulei
  • 387
    kcal/100gr
    Zahar
  • 364
    kcal/100gr
    Faina
  • 255
    kcal/100gr
    Piper
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 20
    kcal/100gr
    Sparanghel
  • 115
    kcal/100gr
    Masline
  • 77
    kcal/100gr
    Cartofi
  • 18
    kcal/100gr
    Rosii
  • 520
    kcal/100gr
    Unt
  • 175
    kcal/100gr
    Vitel

Pareri despre reteta Muschi de vitel umplut cu sparanghel

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Muschi de vitel umplut cu sparanghel

vitel craciun friptura sparanghel legume