Mod de preparare

Spala puiul si taie-l bucati. Rumeneste carnea pe toate partile in uleiul incins. Cand furculita patrunde usor in carne, scoate bucatile intr-un castron si scurge grasimea in alta cratita.

Toaca marunt usturoiul si caleste-l in uleiul scurs 1 minut, apoi presara faina, amesteca repede, stinge cu o cana de apa calda, in care ai diluat bulionul de rosii. Lasa sa fiarba 2-3 minute, pune carnea in sos, condimenteaza cu sare, dupa gust, pune patrunjelul tocat si otetul. Fierbe acoperit, pentru ca sosul sa nu scada de tot, pana cand carnea se patrunde bine.

Prepara o mamaliga moale dintr-un litru de apa calda, 300 g malai si o lingurita cu sare. Fierbe mamaliga cel putin 25 de minute.

Serveste ostropelul cu mamaliga calda, asezat pe farfurii individuale.

Ingrediente

1 pui mare
3 linguri ulei de floarea-soarelui
1 lingura faina
5-6 catei de usturoi
1 lingura otet
2 linguri bulion de rosii
2 linguri patrunjel tocat
1 cana apa calda
sare

Pentru mamaliga:
1 l apa calda
300 g malai

Detalii reteta

Gata in 50 minute
Complexitate medie

Calorii pentru reteta Ostropel de pui

  • 36
    kcal/100gr
    Patrunjel
  • 900
    kcal/100ml
    Ulei
  • 328
    kcal/100gr
    Malai
  • 364
    kcal/100gr
    Faina
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 137
    kcal/100gr
    Usturoi
  • 140
    kcal/100gr
    Pui

Pareri despre reteta Ostropel de pui

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Ostropel de pui

ostropel usturoi pui mamaliga