Mod de preparare

Se taie pieptul de pui cuburi mai marisoare. Se presara peste ele 2 linguri condiment adobo, se amesteca bine, apoi se toarna 2 linguri de ulei si se maseaza carnea pana e bine acoperita. Se lasa la frigider sa se marineze macar 2 ore sau peste noapte.

Se incing intr-o tigaie larga si mai inalta 5 linguri de ulei de masline. Se pun bucatile de pui in el si se prajesc pana se schimba culoarea, amestecand rar, sa se faca cuburile pe toate partile. Se scoate carnea din tigaie si se tine la cald.

In uleiul ramas, se calesc ceapa, ardeiul si patrunjelul tocate foarte fin. Cand s-au inmuiat se adauga rosiile strivite cu furculita si o cana de apa (sau pasta de rosii dizolvata intr-o cana de apa). Se aduce totul la fierbere si apoi se pune puiul inapoi in tigaie. Se adauga si 1 lingurita de sare. Se fierbe totul cu capac, la foc mediu, pentru 15 minute.

In acest timp se pune la fiert 1 l de apa (sau supa de pui daca aveti).
Se adauga orezul, mazarea, 1/2 lingurita sare si 1 lingurita rasa condiment adobo in tigaie, se amesteca bine ca sa se distribuie uniform orezul, apoi adaugam apa fiarta. Se fierbe la foc mic pana orezul e fiert al dente (nu trebuie sa fie moale de tot), cam 15 minute. Rar, treceti cu lingura pe fundul tigaii ca sa nu se lipeasca orezul. Opriti focul.

* cantitatea de apa si timpul de fierbere depinde si de tipul orezului folosit, asa ca e bine sa verificati si ambalajul si sa urmati instructiunile referitoare la acestea.
La final, pilaful trebuie sa mai aiba putin lichid deasupra, asa e perfect. Puneti capacul pe tigaie si lasati cam 15 minute sa se absoarba acel lichid, orezul se va mai umfla si va fi facut cum trebuie.

Ingrediente

1 piept de pui (cca 700 gr)
1 ceapa mare
1 ardei gras (preferabil rosu pentru culoare)
1/2 legaturica patrunjel
1/2 conserva rosii (sau 1 lingurita pasta rosii)
300 gr orez
1 mana mazare (proaspata sau congelata; optional)
2 linguri + 1 lingurita rasa condiment adobo
7 linguri ulei de masline
sare

Detalii reteta

Gata in 40 minute
Complexitate redusa

Album foto pentru reteta Pilaf de orez cu carne de pui

Pilaf de orez cu carne de pui 2 Pilaf de orez cu carne de pui 3 Pilaf de orez cu carne de pui 4

Calorii pentru reteta Pilaf de orez cu carne de pui

  • 36
    kcal/100gr
    Patrunjel
  • 819
    kcal/100ml
    Ulei de masline
  • 343
    kcal/100gr
    Orez
  • 0
    kcal/100ml
    Apa
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 42
    kcal/100gr
    Ceapa alba
  • 42
    kcal/100gr
    Mazare
  • 31
    kcal/100gr
    Ardei gras
  • 18
    kcal/100gr
    Rosii
  • 140
    kcal/100gr
    Pui

Pareri despre reteta Pilaf de orez cu carne de pui

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Pilaf de orez cu carne de pui

pilaf legume orez pui