Mod de preparare

Se toaca marunt ceapa si ardeiul. Se pun la calit in ulei, se presara putina sare si se lasa pana se inmoaie bine.
Rosiile se cresteaza in X la un capat si se pun in apa care clocoteste. Se lasa 1 minut si apoi se scot si se decojesc. Se toaca cubulete.

Se adauga peste legume si se lasa la fiert inca cca 8 minute. Se condimenteaza cu sare si piper.
* gustati sosul in timp ce fierbe si daca vi se pare putin acid adaugati 1 lingurita de zahar; se intampla asta cand rosiile sunt de solar sau nu sunt foarte coapte.

Orezul se fierbe in multa apa cu 1 lingurita sare conform instuctiunilor de pe ambalaj. Se scurge de apa si se pune peste ghiveci. Se amesteca si se drege de sare.



Pofta buna!

Ingrediente

2 cepe
2 ardei
4 rosii coapte
5 linguri ulei
1/2 cana orez
sare, piper

Detalii reteta

Gata in 50 minute
Complexitate redusa

Album foto pentru reteta Ghiveci de legume cu orez

Ghiveci de legume cu orez 2

Calorii pentru reteta Ghiveci de legume cu orez

  • 900
    kcal/100ml
    Ulei
  • 343
    kcal/100gr
    Orez
  • 255
    kcal/100gr
    Piper
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 42
    kcal/100gr
    Ceapa alba
  • 31
    kcal/100gr
    Ardei gras
  • 18
    kcal/100gr
    Rosii

Pareri despre reteta Ghiveci de legume cu orez

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Ghiveci de legume cu orez

ghiveci legume orez