Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi potrivite. Se toaca ceapa marunt. Se taie ardeiul cubulete. Cabanosul se taie rondele.

In uleiul incins se pun la calit ceapa, ardeiul si cabanosul, cam 5 minute.
Se adauga sarea, boiaua si piperul, se amesteca rapid si se pun cartofii peste. Se amesteca bine si se adauga apa aproape
cat sa acopere cartofii (cam 2 cani si jumatate). Se lasa totul la fiert la foc mediu pana cartofii sunt fierti (cam 30 minute).

Se stinge focul, se verifica de sare si se adauga patrunjelul tocat. Se acopera cu capac si se lasa la racit. Tocanita este mai buna dupa ce sta cateva ore, sosul se ingroasa si gustul se intensifica.





Pofta buna!

Ingrediente

1.5 kg cartofi
2 fire cabanos (sau bacon, carnati)
1 ceapa mare
1/2 ardei gras rosu
2 lingurite boia dulce
1/2 lingurita piper
1 lingurita sare
3 linguri ulei
cateva fire de patrunjel

Detalii reteta

Gata in 40 minute
Complexitate redusa

Album foto pentru reteta Tocanita de cartofi

Tocanita de cartofi 2 Tocanita de cartofi 3 Tocanita de cartofi 4

Calorii pentru reteta Tocanita de cartofi

  • 36
    kcal/100gr
    Patrunjel
  • 900
    kcal/100ml
    Ulei
  • 0
    kcal/100ml
    Apa
  • 289
    kcal/100gr
    Boia
  • 255
    kcal/100gr
    Piper
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 77
    kcal/100gr
    Cartofi
  • 31
    kcal/100gr
    Ardei gras
  • 315
    kcal/100gr
    Cabanos
  • 250
    kcal/100gr
    Bacon
  • 203
    kcal/100gr
    Carnati

Pareri despre reteta Tocanita de cartofi

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Tocanita de cartofi

tocanita cartofi cabanos