Mod de preparare

Se taie cartofii rondele nu foarte groase, morcovii rondele mai subtirele, iar ceapa solzisori. Se aseaza legumele intr-o tava larga (30 cm diametru) si se presara cu sare si piper dupa gust.

Se retin 2 fire patrunjel pentru servire, iar restul il tocam marunt, marunt. Se amesteca cu usturoiul strivit, turmenicul (va da culoare frumoasa sosului la final), vegeta si putina sare. Se adauga uleiul incet, cate o lingura o data si se piseaza totul pentru a obtine o pasta. Cand pasta e gata adaugam in ea cam 150 ml apa.

Turnam sosul de patrunjel de mai sus peste legume, amestecam bine, sa fie acoperite si acoperim tava (sa fie etansa) cu folie de aluminiu. Dam la cuptor la 200C pentru 25-30 minute.
In acest timp, pestii curatati si spalati ii uscam cu servetele de hartie. Ii crestam pe o parte (in 3-4 locuri), tinand cutitul pe diagonala. Presaram sare peste tot, inclusiv in interior. Apoi stropim pestii cu sucul de la 1 lamaie (cate 1/2 lamaie pentru fiecare peste) si lasam sa stea la temperatura camerei pana legumele sunt gata.

Scoatem folia de aluminiu si asezam dorada deasupra. Presaram putin piper peste ei.
* daca sosul de sub legume vi se pare ca a scazut mult mai adaugati cam 50 ml apa in tava
Dam iar la cuptor pentru 20 minute. Apoi, ca sa-i facem sa arate ca in reviste, pornim grillul (focul sa vina de deasupra) si mai lasam la cuptor cca. 3-5 minute (sa-i supravegheati in acest timp), pana dorada prind o crusta frumoasa deasupra.

Scoateti de la cuptor si presarati patrunjelul tocat ramas, iar in inciziile de deasupra pestelui introduceti jumatati de felii de lamaie.
Servim imediat cu un pahar de vin alb si nu uitati o bucatica de paine proaspata, fiindca sosul din tava e delicios, trebuie sa incingeti in el.

Ingrediente

2 dorada
4-5 cartofi potriviti
1 ceapa mare (cca 150 gr)
1 morcov
1 legatura patrunjel
5 catei usturoi
1/2 lingurita turmenic
1/2 lingurita vegeta de casa macinata
6 linguri ulei masline
2 lamai
sare, piper

Detalii reteta

Gata in 50 minute
Complexitate redusa

Album foto pentru reteta Dorada la cuptor

Dorada la cuptor 2 Dorada la cuptor 3 Dorada la cuptor 4

Calorii pentru reteta Dorada la cuptor

  • 36
    kcal/100gr
    Patrunjel
  • 819
    kcal/100ml
    Ulei de masline
  • 306
    kcal/100gr
    Turmenic
  • 255
    kcal/100gr
    Piper
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 137
    kcal/100gr
    Usturoi
  • 42
    kcal/100gr
    Ceapa alba
  • 77
    kcal/100gr
    Cartofi
  • 41
    kcal/100gr
    Morcov
  • 87
    kcal/100gr
    Dorada

Pareri despre reteta Dorada la cuptor

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Dorada la cuptor

dorada legume