Mod de preparare

Caliti intr-o tigaie usturoiul, ceapa si chimenul cu doua linguri de ulei timp de 5 minute. Adaugati pasta de rosii concentrata sare, piper, doua linguri de apa si mai fierbeti 5 minute, pana se ingroasa sosul.

Taiati rosiile rondele subtiri. Ungeti cu ulei o tava de cuptor si asezati in ea fileurile de merluciu, rosiile feliate si deasupra sosul. Acoperiti-o cu folie de staniol si dati-o la cuptor 10 minute la 180C. lasati lichidul sa se evapore inca 10 minute, fara sa mai acoperiti cu folia de staniol.

Aranjati pe farfurii fileurile de peste peste rosii si sosul in care s-au facut, apoi ornati cu patrunjel tocat si cu putin suc de lamaie dupa gust, dupa care le puteti servi.

Bucataria egipteana, renumita pentru preparatele din oaie si din porumbel, exceleaza si in pregatirea variatelor specii de peste din Mediterana. Aroma de mirodenii a acestui fel este mult apreciata de europeni.

Ingrediente

4 fileuri de merluciu
1 ceapa alba feliata subtire
2 catei de usturoi
1 lingura de praf de chimen
2 linguri de pasta de rosii concentrata
2 rosii
1 legatura de patrunjel
1 lamaie
3 linguri de ulei extravirgin de masline
sare
piper

Detalii reteta

Gata in 40 minute
Complexitate redusa

Calorii pentru reteta Fileuri de merluciu cu mirodenii

  • 36
    kcal/100gr
    Patrunjel
  • 85
    kcal/100gr
    Pasta de tomate
  • 819
    kcal/100ml
    Ulei de masline
  • 255
    kcal/100gr
    Piper
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 29
    kcal/100gr
    Lamaie
  • 137
    kcal/100gr
    Usturoi
  • 42
    kcal/100gr
    Ceapa alba
  • 18
    kcal/100gr
    Rosii
  • 79
    kcal/100gr
    Merluciu

Pareri despre reteta Fileuri de merluciu cu mirodenii

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Fileuri de merluciu cu mirodenii

merluciu mirodenii file peste mediterana egipt