Mod de preparare

Curata pestele de aripioare, de branhii si de intestine si spala-l in 2-3 ape sau sub jet de apa rece. Lasa-l sa se scurga si sareaza-l in interior. Frige-l intr-o tava (sau plita) presarata cu sare grunjoasa. Intoarce pestii des, ca sa se friga uniform.

Asaza pestele fript intr-un castron adanc sau intr-un lighean mic. Acopera-l cu apa clocotita, pune capac si lasa-l asa 5 minute.

Arunca apa si pune peste peste o cana cu apa calda, usturoiul tocat fin, ardeiul iute taiat pe lung, uleiul si verdeata tocata. Poti decora cu masline intregi.
Serveste saramura imediat, langa mamaliga calda.

Ingrediente

2 pesti de 1-2 kg fiecare sau 5-6 carasi mijlocii
1 lingura ulei
3-4 catei de usturoi
1 ardei iute
6-8 masline
2 linguri de marar si patrunjel
3-4 linguri sare grunjoasa
1 cana apa calda

Detalii reteta

Gata in 40 minute
Complexitate redusa

Calorii pentru reteta Saramura de peste

  • 36
    kcal/100gr
    Patrunjel
  • 43
    kcal/100gr
    Marar
  • 900
    kcal/100ml
    Ulei
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 115
    kcal/100gr
    Masline
  • 40
    kcal/100gr
    Ardei iute
  • 137
    kcal/100gr
    Usturoi
  • 87
    kcal/100gr
    Caras

Pareri despre reteta Saramura de peste

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Saramura de peste

saramura peste caras ardei iute usturoi mamaliga