Mod de preparare

Asezati intr-o tava bucatile de ton, adaugati trei linguri de ulei de masline, sare, piper si sucul strecurat al unei jumatati de lamaie. Spalati cealalta lamaie si taiati-o felii subtiri. Curatati, spalati si taiati julien morcovii.

Aranjati peste bucatile de ton feliile de lamaie si morcovul. Stropiti-le cu vinul si acoperiti tava cu o folie de aluminiu.

Incalziti cuptorul la 180C, bagati tava pentru 20 de minute, apoi scoateti pestele acoperit de lamaie si de morcov cu ajutorul unei spumiere si asezati-l pe farfuriile ornate cu frunze de salata. Daca e nevoie, puneti sosul sa scada cateva minute la foc iute si stropiti tonul cu acesta. Presarati patrunjel tocat, condimentati cu piper dupa gust si serviti.

Ingrediente

4 bucati de ton de 150 g fiecare
2 lamai
2 morcovi medii
1 lingura de patrunjel tocat
2 dl vin alb sec
4 frunze de salata pentru ornat
3 linguri de ulei extravirgin de masline
sare
piper

Detalii reteta

Gata in 20 minute
Complexitate redusa

Calorii pentru reteta Ton cu lamaie

  • 73
    kcal/100ml
    Vin alb
  • 36
    kcal/100gr
    Patrunjel
  • 819
    kcal/100ml
    Ulei de masline
  • 255
    kcal/100gr
    Piper
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 29
    kcal/100gr
    Lamaie
  • 17
    kcal/100gr
    Salata
  • 41
    kcal/100gr
    Morcov
  • 103
    kcal/100gr
    Ton

Pareri despre reteta Ton cu lamaie

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Ton cu lamaie

ton lamaie peste morcov