Mod de preparare

Se bat bine ouale cu telul, apoi se adauga laptele si se bate pana se omogenizeaza, apoi se adauga branza de vaci si cea telemea sfaramata. Se condimenteaza cu 1-2 prize de piper. Se amesteca, obtinand o compozitie care are consistenta unei smantani.

Se unge o tava de 20x30 cm cu ulei. Tava are dimensiunea unei jumatati dintr-o foaie de placinta. Cel mai usor e sa faceti straturile folosind foile pliate in doua pe latime, se potrivesc la fix, nu mai trebuie taiate.

Incepem construirea placintei: o foaie de placinta pliata in doua, stropim cu ulei (inclusiv intre cele doua randuri), apoi alta foaie pliata in doua si iar stropim cu ulei. Acum avem 4 straturi de foi in tava. Urmeaza umplutura: puneti 2 polonice de umplutura pe foi si nivelati cu dosul unei linguri. Repetati straturile pana terminati umplutura, terminand cu strat de foi de placinta. Ultimele foi asezati-le usor descentrat, si impingeti marginile in jos cu coada unei furculite, ca sa sigilati umplutura inauntru.

Ultimul strat de foi de placinta il intepati cu furculita pe toata suprafata, apoi il stropiti cu ulei, apoi il ungeti cu iaurt din belsug.

Se coace in cuptorul preincalzit la 200C pentru aprox 50 minute, pana e rumena deasupra. In timpul coptului placinta se umfla destul de tare, dar se lasa cand o scoateti.

Scoateti placinta din cuptor, acoperiti cu folie de aluminiu si lasati la racit. Se serveste calduta sau rece cu un pahar de iaurt.




Pofta buna!

Ingrediente

250 gr branza proaspata de vaci
250 gr telemea (sau feta )
3 oua
1 cana lapte (250 ml)
1 pachet foi placinte
cateva linguri de ulei
4-5 linguri iaurt
piper

Detalii reteta

Gata in 60 minute
Complexitate medie

Album foto pentru reteta Burek

Burek 2 Burek 3 Burek 4

Calorii pentru reteta Burek

  • 143
    kcal/100gr
    Oua
  • 900
    kcal/100ml
    Ulei
  • 255
    kcal/100gr
    Piper
  • 237
    kcal/100gr
    Feta
  • 273
    kcal/100gr
    Telemea de vaca
  • 147
    kcal/100gr
    Branza de vaca
  • 55
    kcal/100gr
    Iaurt
  • 44
    kcal/100ml
    Lapte

Pareri despre reteta Burek

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Burek

burek croatia placinta branza