Mod de preparare

Puneti ingredinetele de aluat in masina de paine si programati pe programul de framantat si dospit. Daca nu aveti masina, dizolvati drojdia si zaharul in lapte. Adaugati peste restul ingredientelor si framantati de mana pana aluatul e elastic si se desprinde de pe maini.

Preparam umplutura: spanacul curatat de codite si spalat il punem intr-o oala cu apa fierbinte si lasam 2 minute sa se opareasca. Il scoatem cu o paleta si-l tocam cu cutitul sau in robotel. Apoi il storcem bine in pumn (sau in tifon), pana nu mai iese nimic din el.

Intr-o tigaie incingem 1 lingura de ulei si calim ceapa taiata foarte marunt pana se inmoaie. Adaugam cateii de usturoi stiviti, lasam la calit in 1 minut si apoi adaugam spanacul. Amestecam bine cam 1 minut sa se mai evapore din apa ramasa.
Adaugam telemeaua sfaramata, stingem focul si amestecam rapid pana branza se inmoaie un pic. Piperam amestecul. Nu adaugati sare fiindca telemeau e destul de sarata.
Aluatul il impartim in 3.

Intindem o foaie rotunda dintr-o bucata de aluat, cam de diametru 27 cm. Ca sa fie perfect rotunda decupam din foaie un cerc, folosind o farfurie cu diametru de 26 cm.
Puneti hartie de copt pe o tava care merge la cuptor si mutati cercul de aluat pe tava.

Cu un bol mai mic faceti in centru o urma ca sa va puteti orienta la taiat. Taiati in 8 centrul mic obtinut cu bolul, folosind o rola de taiat pizza sau biscuiti sau chiar un cutit bine ascutit.
Asezati umplutura pe marginile aluatului.
Ridicati tringhiurile obtinute in centru peste umplutura si apasati cu degetul umed sa se lipeasca bine.

Ungeti tringhiurile de aluat cu un pic de ulei si presarati mac si susan ca sa simulati bijuteriile din coroana.
Introduceti tava cu coronita intr-o punga mare si lasati sa creasca cca 1 ora la loc caldut.
Puneti in cuptorul incins la 220C o oala cu apa pentrua crea abur in cuptor, simuland astfel un cuptor profesionist.
Dati coronita la cuptor pentru 15 min.



Pofta buna!

Ingrediente

Aluat (pentru 3 coronite)

450 gr faina
210 ml apa calduta
60 gr unt topit
1 plic de 7g drojdie uscata
2 lingurite sare
1 lingura zahar

Umplutura (pentru 1 coronita)

200 gr spanac
1 ceapa mica (cca 50gr)
2 catei usturoi
150 gr telemea
piper
1 lingura ulei

1 lingurita ulei pentru uns aluatul
1/2 lingurita mac pentru deocrat
1/2 lingurita susan pentru decorat

Detalii reteta

Gata in 70 minute
Complexitate redusa

Album foto pentru reteta Coronita cu spanac si telemea

Coronita cu spanac si telemea 2 Coronita cu spanac si telemea 3 Coronita cu spanac si telemea 4

Calorii pentru reteta Coronita cu spanac si telemea

  • 105
    kcal/100gr
    Drojdie
  • 900
    kcal/100ml
    Ulei
  • 387
    kcal/100gr
    Zahar
  • 0
    kcal/100ml
    Apa
  • 364
    kcal/100gr
    Faina
  • 533
    kcal/100gr
    Mac
  • 573
    kcal/100gr
    Susan
  • 255
    kcal/100gr
    Piper
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 137
    kcal/100gr
    Usturoi
  • 42
    kcal/100gr
    Ceapa alba
  • 23
    kcal/100gr
    Spanac
  • 273
    kcal/100gr
    Telemea de vaca
  • 520
    kcal/100gr
    Unt

Pareri despre reteta Coronita cu spanac si telemea

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Coronita cu spanac si telemea

coronita spanac telemea aluaturi aperitiv