Mod de preparare

Se amesteca smantana cu ouale. Se topeste untul.
Se unge foarte bine cu unt o tava dreptunghiulara de 22cm x 33 cm si inalta de cca 10 cm.

Umplutura de mac: se amesteca toate ingredientele, apoi se adauga 7 linguri din smantana cu oua si se omogenizeaza.

Umplutura de branza: se freaca branza cu zaharul si oul. Se adauga stafidele inmuiate in prealabil in apa fierbinte si putin rom (macar 30 minute). Se adauga 10 linguri din smantana cu oua si se omogenizeaza.

Umplutura de nuca: se amesteca toate ingredientele, apoi se adauga 5 linguri din smantana cu oua si se omogenizeaza.

Umplutura de mere: se amesteca merele razuite pe razatoarea mare cu zahar si scortisoara, apoi adaugam 1 lingura din smantana cu oua si se omogenizeaza.
Se intinde un pic aluatul foietaj, apoi decupam din el o bucata cat dimensiunea tavii. Se aseaza aluatul pe fundul tavii.
Apoi luam 2 foi de aluat de placinta, le ungem cu unt topit, le pliem in doua pe latime si le asezam peste aluat.

Incepem sa formam straturile in ordinea aceasta: mac, branza, nuca si mere. Ordinea e importanta fiindca se alterneaza straturile cu umplutura uscata (mac si nuca) cu straturile cu umplutura mai umeda (branza si mere).

Deci continuam asa:
- peste foile de placinta intindem 1/2 din compozitia de mac, apoi o stropim cu 2 linguri unt topit.
- punem iar 2 foi de aluat de placinta, le ungem cu unt topit, le pliem in doua pe latime si le asezam peste mac
- intindem 1/2 din compozitia de branza, apoi o stropim cu 2 linguri unt topit.
- punem iar 2 foi de aluat de placinta, le ungem cu unt topit, le pliem in doua pe latime si le asezam peste branza
- intindem 1/2 din compozitia de nuca, apoi o stropim cu 2 linguri unt topit.
- punem iar 2 foi de aluat de placinta, le ungem cu unt topit, le pliem in doua pe latime si le asezam peste nuca
- intindem 1/2 din compozitia de mere (stoarse usor de suc), apoi o stropim cu 2 linguri unt topit.
- punem iar 2 foi de aluat de placinta, le ungem cu unt topit, le pliem in doua pe latime si le asezam peste mere
Avem deci pana acum 4 straturi de umplutura cu foi de placinta intre ele.
Si acum reluam straturile, in aceeasi ordine, astfel incat la final vom avea 8 straturi de umplutura cu foi de placinta intre ele.

Ultimul strat va fi unul de foi de placinta pe care-l ungem cu unt deasupra si apoi cu smantana cu ou.
Dam tava la cuptor la 170C pentru 75 minute. La final dam drumul la grill pentru cateva minute daca dorim sa fie mai rumena foaia de deasupra.

Scoatem prajitura din cuptor, o ungem inca o data cu un strat subtire de smantana cu ou si o lasam sa se raceasca complet.
Se serveste taiata cuburi, eventual presarata cu zahar pudra vanilat.



Pofta buna!

Ingrediente

2 pachete foi placinta
1 foaie aluat foietaj
700 gr smantana
2 oua
250 gr unt topit

Umplutura mac

150 gr mac macinat
80 gr zahar
1/2 lingurita scortisoara
coaja rasa de la 1/2 portocala/lamaie

Umplutura branza

800 gr branza proaspata de vaci
80 gr zahar
1 plic zahar vanilat
1 ou
50 gr stafide
putin rom

Umplutura nuca

400 gr nuca macinata
100 gr zahar
1/2 lingurita scortisoara
coaja rasa de la 1/2 portocala/lamaie

Umplutura mere

1 kg mere razuite
100 gr zahar
1 lingurita scortisoara

Detalii reteta

Gata in 90 minute
Complexitate medie

Album foto pentru reteta Prajitura cu branza,mere,nuca si mac

Prajitura cu branza,mere,nuca si mac 2 Prajitura cu branza,mere,nuca si mac 3 Prajitura cu branza,mere,nuca si mac 4 Prajitura cu branza,mere,nuca si mac 5 Prajitura cu branza,mere,nuca si mac 6 Prajitura cu branza,mere,nuca si mac 7

Calorii pentru reteta Prajitura cu branza,mere,nuca si mac

  • 231
    kcal/100ml
    Rom
  • 261
    kcal/100gr
    Scortisoara
  • 143
    kcal/100gr
    Oua
  • 397
    kcal/100gr
    Zahar vanilat
  • 387
    kcal/100gr
    Zahar
  • 0
    kcal/100ml
    Apa
  • 533
    kcal/100gr
    Mac
  • 299
    kcal/100gr
    Stafide
  • 29
    kcal/100gr
    Lamaie
  • 51
    kcal/100gr
    Mere
  • 147
    kcal/100gr
    Branza de vaca
  • 520
    kcal/100gr
    Unt
  • 135
    kcal/100gr
    Smantana

Pareri despre reteta Prajitura cu branza,mere,nuca si mac

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Prajitura cu branza,mere,nuca si mac

prajitura pasti branza mac nuci mere