Mod de preparare

Ardeiul este o leguma bogata in vitamina C, se bucura de multa pretuire in bucataria romaneasca si se consuma crud sau copt, in salate sau murat, ca fel de mancare sau garnitura.

Curata ardeii, spala-i si scurge-i. Asaza-i in tava cuptorului si coace-i la foc mare pana sunt facuti  pe toate partile.

Ardeii trebuie sa ramana tari, altfel isi pierd din calitatile nutritive. Asaza-i intr-un vas adanc, acopera-i si lasa-i 15 minute, apoi curata-i de coaja. Asaza-i „in picioare" intr-un vas adanc.

Pregateste un sos din usturoi tocat, sare, otet si marar, incalzeste uleiul pe foc si stropeste ardeii. Adauga si sosul de usturoi. Decoreaza cu felii de rosii taiate rondele. Misca usor castronul si lasa salata la temperatura camerei o jumatate de ora, acoperita cu capac.

Sfat!
Asaza salata pe farfurii individuale si serveste-o langa o friptura, tocanite, omlete etc.

Ingrediente

1 kg ardei gras sau capia
2 rosii mari
4-6 catei de usturoi
2 linguri ulei
2 linguri otet
sare
1/2 legatura marar tocat

Detalii reteta

Gata in 20 minute
Complexitate redusa

Album foto pentru reteta Salata de ardei copti

Salata de ardei copti 2 Salata de ardei copti 3 Salata de ardei copti 4 Salata de ardei copti 5 Salata de ardei copti 6

Calorii pentru reteta Salata de ardei copti

  • 43
    kcal/100gr
    Marar
  • 21
    kcal/100ml
    Otet
  • 900
    kcal/100ml
    Ulei
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 137
    kcal/100gr
    Usturoi
  • 31
    kcal/100gr
    Ardei gras
  • 18
    kcal/100gr
    Rosii

Pareri despre reteta Salata de ardei copti

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Salata de ardei copti

salata ardei copti garnitura