Mod de preparare

Fasolea se fierbe in apa foarte putina si cu vasul acoperit, leguma continand 80% apa. Se sareaza doar cand s-a luat vasul de pe foc.

Taie varfurile si coditele fasolei, apoi rupe pastaile in 2-3 bucati, spala-le in sita sub jet de apa calduta si fierbe-le intr-o cana de apa care clocoteste. Acopera vasul, da focul mic si lasa sa fiarba o jumatate de ora. Ia vasul de pe foc, pune sarea si lasa sa se raceasca.

Curata cateii de usturoi, piseaza-i, adauga uleiul si otetul (sau zeama de la 1/2 de lamaie) si omogenizeaza. Daca doresti mai mult sos, subtiaza cu apa.

Scurge fasolea racita de apa, rastoarn-o intr-un castron adanc, adauga sosul si amesteca bine. Potriveste gustul de sare, daca mai este nevoie. Decoreaza cu marar tocat fin si las-o la rece inainte sa o servesti.

Sfat!

Serveste salata pe farfurii individuale, decorate cu felii de rosii, cu paine proaspata.

Ingrediente

1 kg fasole verde pastai
1 cana apa
5-6 catei usturoi
3 linguri ulei de masline
1/2 lamaie sau 1 lingura otet
4-6 fire de marar
sare

Detalii reteta

Gata in 40 minute
Complexitate redusa

Calorii pentru reteta Salata de fasole verde cu usturoi

  • 43
    kcal/100gr
    Marar
  • 21
    kcal/100ml
    Otet
  • 819
    kcal/100ml
    Ulei de masline
  • 900
    kcal/100ml
    Ulei
  • 0
    kcal/100ml
    Apa
  • 0
    kcal/100gr
    Sare
  • 29
    kcal/100gr
    Lamaie
  • 115
    kcal/100gr
    Masline
  • 137
    kcal/100gr
    Usturoi
  • 303
    kcal/100gr
    Fasole

Pareri despre reteta Salata de fasole verde cu usturoi

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Caracteristici Salata de fasole verde cu usturoi

salata fasole verde usturoi romania traditional